Hoi, ik ben Linde François, dochter van Luc François en Lieve Mertens en zus van Aster en Casimir. Ik ben 22 jaar en bijgevolg de jongste kandidaat op Lijst Burgemeester. Mijn mama en ik zijn voor de eerste keer kandidaat op een politieke lijst. Het zit ons ongetwijfeld in het bloed, want mijn grootvader Octaaf Mertens was vele jaren actief in het politieke leven van Essene en Affligem. Ik ben ondernemer in de eventsector en in mijn vrije tijd ben ik vooral actief in de KAJ van Essene, waar ik deel uitmaak van het kernbestuur. Ik ben ook lid van de jeugdraad, voor mij het beste kanaal waar jongeren een zekere invloed en advies kunnen aanbrengen naar het beleid toe, zowel jongeren uit een jeugdvereniging als niet-gebonden jeugd. Ik wil onze jeugd ervan overtuigen dat  politiek, en zeker lokale politiek, geen ”ver-van-mijn-bedshow” is.

“Zin in het leven en in mijn leefomgeving”

Linde François
Geboren: 3 oktober 1995
Adres: Ternatsestraat 158  1790 Affligem
GSMnr: 0477 78 74 22
Emailadres: [email protected]

Via KAJ en de jeugdraad en verschillende projecten van de gemeente kreeg ik stilaan meer interesse in wat er reilt en zeilt in onze gemeente.

Gezien mijn jonge leeftijd wil ik vanzelfsprekend vooral de stem van onze jeugd vertegenwoordigen. Maar naast jeugd volg ik ook alles over cultuur, integratie en milieu en merk ik dat er de laatste zes jaar op deze vlakken sterke vooruitgang is geboekt. Ik zag een bruisende en sociale gemeente met een groot aanbod aan activiteiten en met een bekommernis om iedere burger. Met deze ploeg verder werken en als jongste kandidaat mijn steentje bijdragen aan de verdere uitbouw van een dynamisch beleid met aandacht voor elke burger, daar wil ik voluit voor gaan!

Send us a message

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.